Recepta del Mes de Maig. Duet d’espàrrecs amb vinagreta de pebrot

Duet d’espàrrecs amb vinagreta de pebrot

Ingredients (4 persones): 24u puntes d’espàrrecs blancs, 24u puntes d’espàrrecs verds, 40g pebrot vermell, 4 branques de cibolet, 4cs d’oli d’oliva verge, 1cs vinagre de xerès, flor de sal.

Elaboració:– Netejar de fills els espàrrecs – Fer 4 farcellets amb la branca de cibulet  i de 6 puntes d’espàrrec blanc i 6 d’espàrrec verd.  – Coure els farcellets al vapor – Refredar amb aigua freda i gel per no  perdre el verd dels espàrrecs. – Picar el pebrot. – Preparar la vinagreta amb l’oli i el  vinagre. – Afegir el pebrot picat a la vinagreta. – Emplatar els farcellets. – Amanir amb la vinagreta. – Posa-hi la flor de sal.

Presentació: Podem presentar el plat amb vinagreta  extra apart per qui vulgui els espàrrecs més amanits.   Si volem degustar els espàrrecs en calent,  és poden fer a la planxa i amanir-los amb la mateixa vinagreta.

Composició Nutricional (100g): 93,76 kcal; 2,13g Proteïnes; 8,58g Lípids;  2,00g Hidrats de Carboni; 1,34g Fibra; 22,09mg Calci;  10,45mg Magnesi; 84,05mg Sodi; 208,14mg Potassi;  48,33mg Fòsfor; 416,90µg Carotenoides; 100,69µg àcid fòlic.

Comentari Nutricional: Es  tracta d’un plat molt lleuger, diürètic i protector cardiovascular,  pels antioxidants procedents dels espàrrecs  verds, el pebrot i l’oli d’oliva. Ric en minerals com el potassi i el fòsfor.  D’alt contingut en fibra. Recomanat en dietes d’aprimament i en restrenyiment.  Evitar en cas d’hiperuricèmia (atac de feridura).

Autora: Xef-Nutricionista ENE. Neus Zanuy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s