RECEPTA OCTUBRE – ARRIBEN ELS PANELLETS

Panellets de pinyons amb steviaPanellets baixos en sucre, fets amb stevia

Ingredients   (10 panellets):

100    – gr. Ametlla marcona ratllada
100  –   gr. Moniato
80   –   gr. Pinyons
5     –   gr. Estevia granulat
1   –    Clara d’ou
Elaboració:   -Bullir el moniato amb pell.

-Pelar-lo i tallar-lo a trossets petits.

-Barrejar l’ametlla ratllada amb   l’estevia.

-Afegir el moniato i amassar-ho molt be.

-Deixar reposar tapat amb film uns 30   minuts.

-Remullar els pinyons amb clara d’ou.

-Fer boletes de massa i arrebossar-les   amb els pinyons.

-Posar-les en una safata de forn, i   pintar-les amb clara d’ou.

– Escalfar el forn a 180°C i enfornar   els panellets 10 minuts fins que estiguin cuits.

Composició   Nutricional (100 g):

405,97 kcal; 11,82g Proteïnes; 35,89g   Lípids; 8,93g Hidrats de Carboni; 6,50g Fibra; 91,50mg Calci;  161,33mg Magnesi; 31,41mg Sodi; 558,52mg Potassi;   358,59mg Fòsfor; 12,58mg Vit.E; Carotenoids 1058,75µg; 2,26mg Niacina; 64,94µg;  àcid fòlic, 6,60mg Vit.C.

Comentari Nutricional:

Aquesta fórmula per l’elaboració de panellets, és pot considerar light, ja que la substitució del sucre de la recepta original per Stevia, fa que aquests panellets siguin al voltant d’un 30% menys calòrics que la recepta tradicional. És una bona opció per  gaudir d’aquests típics dolços del dia de la castanyada sense que és dispari la bàscula, i per aquelles persones que hagin de controlar els nivells de sucre en sang, com és el cas dels diabètics.

Advertisements

One thought on “RECEPTA OCTUBRE – ARRIBEN ELS PANELLETS”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s